Siirry suoraan sisältöön

Korpilahden yhtenäiskoulu

  • tehnyt
Korpilahden yhtenäiskoulu

Korpilahden yhtenäiskoulu sijaitsee aivan Korpilahden keskustassa. Se koostuu 1.- 9. -luokista ja käsittää yhteensä noin 450 oppilasta. Koulukeskus rakennettiin vuonna 2007 paikalle, jossa oli aikaisemmin Korpilahden koulu. Siitä lähtien alueen lapset ovat saaneet käydä peruskoulunsa monipuolisessa ja modernissa koulukeskuksessa, jossa on liikuntamahdollisuuksia joka lähtöön. Koulun ammattitaitoinen henkilökunta huolehtii siitä, että lapset saavat asianmukaista opetusta.

Korpilahden yhtenäiskoulu tarjoaa oppilailleen myös mainioita palveluita koulupäivän ulkopuolella. Oppilaiden on mahdollista osallistua Jyväskylän kaupungin liikunta-, kulttuuri- ja nuorisopalvelujen ylläpitämiin harrasteryhmiin. Sen lisäksi koululla on tarjolla monipuolista vapaa-ajan toimintaa, joka sisältää monenlaisia harrastusmahdollisuuksia.

Korpilahti tarjoaa lapsille paljon palveluita

Lapsiperheille on tarjolla monenlaisia palveluita ja Korpilahti on lapsiystävällinen kunta. Kunnasta löytyy tietysti peruskoulu ja tarvittaessa kouluun pääsee myös koulukyydillä. Koulukuljetus on hoidettu linja-autoilla, jotka noutavat oppilaita koulun lähialueilta. Linja-auton lisäksi kouluun pääsee taksilla, mikä tukee mukavasti bussiliikennettä.

Korpilahden yhtenäiskoulu on aamuisin aamukerho, johon lapsen voi halutessaan viedä. Aamukerho on vanhemmille maksuton palvelu, joka järjestetään arkisin. Lisäksi tarvittaessa on tarjolla erityisopetusta, joka auttaa lapsia pärjäämään tarvittaessa koulunkäyntiin liittyvissä asioissa. Koulukuraattori tarjoaa apua kaikenlaisiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Koulusta löytyy myös psykologi, joten apua ja tukea on saatavilla monipuolisesti.

Korpilahden yhtenäiskoulun keskeisimmät palvelut

Jotta lapsien peruskoulu olisi mahdollisimman laadukas ja mukava, koulun tulee tarjota oppilaille hyvän opetuksen lisäksi palveluita monipuolisesti. Palveluiden tulee olla myös sellaisia, että ne ovat helposti saavutettavissa.

  • Julkinen liikenne koulukuljetuksia varten
  • Osaava ja ammattitaitoinen henkilökunta
  • Monipuoliset harraste- ja liikuntamahdollisuudet

Korpilahden koulu on liikuntaan panostava koulu

Korpilahden koulu kuuluu Liikkuva koulu -ohjelmaan, jossa tarkoituksena on lisätä liikuntaa niin tavallisiin opetustilanteisiin kuin parantaa liikkumista myös aineopetuksen ulkopuolella. Päämääränä on vähentää istumista ja lisätä liikettä paikkoihin, joissa sitä ei välttämättä ennen ole ollut. Ohjelmaa varten koulut saavat tukea julkiselta sektorilta.

Korpilahden koulu pyrkii myös kokonaisvaltaiseen oppilaiden hyvinvointiin. Liikunnan ja kehon hyvinvoinnin lisäksi koulu tarjoaa oppilashuoltoa, jossa pyrkimyksenä on parantaa koko kouluyhteisön hyvinvointia kollektiivisella tavalla. Käytännössä toiminta näkyy niin, että työryhmä pyrkii suunnittelemaan ja toteuttamaan erilaisia asioita hyvinvoinnin lisäksi. Ongelmat on mahdollista ratkaista jo ennen kuin ne tulevat vaikuttamaan normaalin elämään. Työryhmään kuuluu niin psykologeja, opettajia kuin ohjaajia.