Siirry suoraan sisältöön

Korpilahti ravintolat

  • tehnyt
Korpilahti ravintolat tarjoavat ruokaa moneen makuun

Korpilahti ravintolat tarjoavat ruokailuelämyksiä monenlaiseen makuun. Korpilahden ravintolatarjonta täydentää mukavasti kylän palveluita ja palvelee turistiakin, ja moni ravintoloista on keskittynyt lähelle satama-aluetta, jolloin ravintolat saavat tietenkin myös hyödynnettyä upeat Korpilahtea kaunistavat järvimaisemat. Mikäli matkailu ja ruoka kuuluvat mielestäsi yhteen ja olet suuntaamassa Jyväskylän suuntaan, kannattaa lukea tätä artikkelia eteenpäin. Seuraavaksi kerromme nimittäin vinkkejä Korpilahden ravintolamaailmaan tutustumiseen!

Korpilahti ravintolat veden äärellä

Ravintola Korpilahti maisemissa tarkoittaa useimmiten tunnelmallista järvimaisemaa yhdistettynä hyvään ruokaan. Vaihtoehtoja löytyy pizzeriasta kahvila-ravintolaan sekä tilausravintoloihin. Pizzan ja kebabannosten ystäville löytyy parikin eri vaihtoehtoa läheltä Korpilahden satama-aluetta. Paikallisista pizzerioista saa niin grilli-, kebab- kuin pizzeriaruokaa, ja niitä on mahdollisuus nauttia paikan päällä tai tilata kotiinkuljetuksena tai noudettavina annoksina muualla syötäväksi.

Tilausravintoloista veden äärellä on syytä mainita ainakin kokous- ja juhlatiloinakin toimiva tilausravintola Vaarunhovi, joka tarjoaa upeat 1800-luvun puitteet ja ravintolapalvelut monenlaisiin tilaisuuksiin. Miljööhön kuuluu olennaisena osana Päijänneveden upeat maisemat ja lähistöltä löytyy myös leirikeskus, mikäli juhlat sisältävät reilummin matkalaisia pidemmän matkan takaa. Palveluihin kuuluvat ravintolapalveluiden lisäksi somistus-, kuljetus- ja tilaisuuksien sisältöpalveluiden järjestäminen.

Ravintola Korpilahti eri mieltymyksille

Korpilahti ravintolat tarjoavat vaihtoehtoja myös esimerkiksi hampurilaisruoan ystäville. Korpilahden Nesteen kahvilaravintolasta onkin saatavilla huoltoaseman aukioloaikoina kahvin kanssa kevyempää syötävää tai isompaan nälkään esimerkiksi hampurilaisannoksia. Toki esimerkiksi noutokahvin kera syötäväksi löytyy myös huoltoaseman myymälän puolelta erilaisia tuotteita, mikäli haluaa esimerkiksi lähteä pienelle eväsretkelle tutustumaan Korpilahden ympäristöön. Asemalla on saatavana lastenhoitohuone, joten ruokailuvierailu onnistuu mukavasti myös perheen pienempien kanssa.

Korpilahti ravintolat sisältävät tietenkin vaihtoehtoja myös myöhemmin illalla ravintolakulttuurista nauttiville. Legendaariseksikin kutsuttu ravintola Ohrantähkä Korpilahdessa tarjoilee juomavalikoimien lisäksi erilaisia musiikkitapahtumia ja esityksiä, ja onpa ravintolasta mahdollisuus tilata myös nälän yllättäessä kuuluisaksikin kutsuttuja pizzavaihtoehtoja. Korpilahden vierailulla kannattaakin ehdottomasti käydä illan suussa katsastamassa myös tämä ravintolakohde.

Ruokaa tilauksesta ja satamassa paikan päällä

Korpilahdessa moni ravintola tarjoaa mahdollisuuden tilata ruokaa myös kotiin tai noudettavina annoksina. Kuuluuhan nykyajan tyyliin tilata jos jonkinlaista ruokaa netistä, joten mikset nauttisi myös paikallisista annoksista kotiin kuljetettuina ilman fyysisten siirtymien tuomaa lisävaivaa? Mikäli tie käy paikallisen tuttavan luokse tai muutoin paikalliseen majapaikkaan, onkin kotiin kuljetus tai noutoruoka oiva tapa tuoda vierailuun vaivattomuutta erityisesti pitkän paikallisen kiertely- ja matkustuspäivän jälkeen.

Ravintola Satamakapteeni tarjoaa ruokailijalle vaihtoehtoja pizzalistaltaan sekä lounasaikoina lounasbuffetista. Buffetin ruokalista vaihtuu viikoittain ja ravintolasta saa ruoan lisäksi myös kahvia, kylmää juotavaa sekä erilaisia sauna-, kokoustila- ja satamapalveluita. Ravintolan saunapalveluihin liittyy tietenkin myös uintimahdollisuus, onhan ravintola keskellä Korpilahden kauneinta satama-aluetta. Kahvilapalveluita sataman lähellä tarjoaa myös paikallinen kahvila Kahvin paikka.

Korpilahti ravintolat ovat kokeneet muutoksia

Korpilahden satama tarjoaa edelleen kahvila- ja ravintolapalveluita näkymien lisäksi niin paikallisille kuin turisteillekin. Ravintolapalveluiden lisäksi toiminnassa on sataman läheisyydessä esimerkiksi pitopalveluita tai tilausravintoloita, joista jo yksi mainittiinkin. Toinen sataman lähellä toimiva pitopalvelu on R-Ruoka Ateria- ja tilauspalvelu, jonka erikoisuutena on paikallisia tuotteita suosiva maistuva kotiruoka eri tilaisuuksiin.

Vaikka satamassa tällä hetkellä onkin ravintolatarjontaa, on moni paikallinen ravintola joutunut sulkemaan ovensa syystä tai toisesta. Mikäli siis olet ravintolakulttuurin ystävä, kannattaa ehdottomasti tukea paikallista ja jo senkin vuoksi hyödyntää Jyväskylän tai Korpilahden vierailun yhteydessä paikallisia ravintolapalveluita.

Korpilahti ravintolat tarjoavat makuelämyksiä monenlaisen ravintolakulttuurin ja -ruoan ystävälle. Vaihtoehtoja löytyy pizzasta kebabiin ja hampurilaisista lounasruokiin. Vielä laajempaa tarjontaa on mahdollisuus nauttia eri tilausruokapalveluiden kautta, ja onhan paikallista kahvilatoimintaakin tarjolla. Mikäli reittisi kulkee Jyväskylän ja Korpilahden ohi, on ehdottomasti kokemisen arvoista käydä Korpilahden sataman ympäristössä paitsi näköalojen, myös ravintolapalveluiden vuoksi. Voi hyvin olla, että innostut jäämään vielä koko illaksi nauttimaan paikallisista pizzoista ja musiikkielämyksistä!