Näkemisen arvoisia paikkoja Suomessa

  • tehnyt
Helsinki on mielenkiintoinen matkakohde

Meillä on todella monipuolisesti kokemisen ja näkemisen arvoisia paikkoja Suomessa. Täällä voi viettää niin menevää kaupunkilomaa kuin lähteä eksoottiselle retkelle luontoonkin. Kohteita löytyy monenlaisia aina Lapin jylhistä maisemista pääkaupunki Helsingin sykkeeseen. Pitkät välimatkat taittuvat kätevästi junalla, ja mikäli kohteeseen haluaa nopeasti perille, löytyy lentokenttiäkin aina eteläisemmästä Suomesta pohjoiseen saakka. Vaihtoehtoja on jokaiselle ja takuulla jokaiseen makuun!

Näkemisen arvoisia paikkoja Suomessa – Lappi

Monet parhaat matkakohteet Suomessa sijaitsevat Lapissa. Lapin luonto on huikaisevan kaunis ja siellä vuodenajanvaihtelut ilmentyvät luonnossa upealla tavalla. Esimerkiksi ruska-aika on ehdottomasti kauneinta juurikin Lapissa. Toisaalta revontulet ovat monelle ainutlaatuinen ilmiö, joka pitää nähdä ainakin kerran elämässä. Lappi vetää puoleensa runsaasti kotimaisia ja ulkomaalaisia turisteja. Moni suuntaa Lappiin vaellusreissulle tai kalastamaan.

Ulkoilu ja luonnon ihaileminen onkin parasta, mitä Lapissa voi tehdä. Löytyy Lapista toki muutakin koettavaa ja tehtävää. Esimerkiksi Joulupukin pajakylä on monen pohjoiseen matkaavan kestosuosikki. Moni suuntaa Leville laskettelemaan ja viettämään talven lomia. Myös Saariselkä on laskettelijoiden ja talviurheilua harrastavien suosiossa. Lappi tarjoaakin niin nähtävyyksiä, ulkoilmaa kuin monipuolisesti erilaisia harrastusmahdollisuuksiakin.

Parhaat matkakohteet Suomessa – kaupunkiloma Helsingissä

Hyviä näkemisen arvoisia paikkoja Suomessa löytyy tietenkin pääkaupungista. Helsinki on trendikäs kulttuurikaupunki, jossa riittää näkemistä useammallekin päivälle. Yksi Helsingin suosituimmista nähtävyyksistä on Kruunhaassa sijaitseva Tuomiokirkko. Matkaajan kannattaa suunnata myös Senaatintorille, jonka ympäristö on viehättävä ja kiinnostava kokonaisuus. Uudempana nähtävyytenä vielä mainittakoon Löyly. Se on näyttävä arkkitehtuurinen kokonaisuus, joka pitää sisällään kolme erilaista saunaa sekä upean terassin ja ravintolan hienolla paikalla Hernesaaren rannassa.

Muita näkemisen arvoisia paikkoja Suomessa ja etenkin Helsingissä perheille on Korkeasaari. Korkeasaari on jokaisen perheen kesän ykköskohde huvipuisto Linnanmäen ohella. Molemmissa paikoissa vierähtää helposti kokonainen päivä, joten jotta välttyy turhalta kiiruhtamiselta, niin kannattaa kummallekin kohteelle varata oman päivänsä.

Erikoiset nähtävyydet

Erikoisia nähtävyyksiäkin Suomessa riittää ja niitä kannattaa pyrkiä löytämään reitin varrelle ainakin muutamia. Esimerkiksi iglu-hotellit ovat upea ja erilainen kokemus. Lapissa iglussa on mukava ihailla revontulia ja siellä myös netti toimii. Siispä iglussa voi surffailla netissä, katsoa videoita tai kerryttää omaa osaamista virtuaalivaluutasta ja opetella esimerkiksi tuntemaan, millainen ja mikä on Ethereum-kurssi. Aamulla iglusta on kiva tulla ulos ihailemaan ympäröivää luontoa ja vaikka syödä aamiaista iglun ulkopuolella.

Erikoisimmat nähtävyydet Suomessa -listaan voisi ehdottomasti lisätä myös Hämeenlinnan vankilamuseon. Erilaiset sellit, vankien irtaimistot ja seinäkirjoitukset ovat mielenkiintoista katsottavaa ja samalla myös palanen historiaa. Hämeenlinnan vankilamuseossa voi tutustua sellivankilaan, joka oli ensimmäinen Suomessa ja valmistui vuonna 1871 miesten kuritushuoneeksi.

Näkemisen arvoisia paikkoja Suomessa – Jyväskylä ja Kuopio

Keski-Suomen nähtävyydet löytyvät Jyväskylästä ja sen ympäristöstä. Yksi suosittu kohde on Himos, josta löytyvät talvisin laskettelurinteet, ja joka toimii kesäisin monien tapahtumien, kuten musiikkifestivaalien kohtaamispaikkana. Vaelluksesta kiinnostunut voi suunnata esimerkiksi Isojärven kansallispuistoon. Mikäli lomalta kaipaa kulttuuria ja viihdettä, paras paikka Keski-Suomessa on Jyväskylä, jossa on useita hienoja ravintoloita, museoita ja muuta viihdettä.

Keski-Suomen jälkeen voi suunnata Pohjois-Savon sydämeen, Kuopioon. Kuopion torilla on mukavaa herkutella maankuuluilla kalakukoilla. Nähtävääkin on useiden museoiden lisäksi esimerkiksi upeassa satamassa. Ostoksia voi tehdä nykyaikaisessa kauppakeskus Matkuksessa, jonne pääsee kätevästi bussilla useita kertoja päivässä.

Näkemisen arvoisia paikkoja Suomessa on siis todella paljon ja monipuolisesti. Kohteissa kannattaa vierailla ennakkoluulottomasti. Moni paikka voi nimittäin yllättää. Mikäli matkakohteiden välillä on siirtymää, niin kannattaa myös katsoa, olisiko matkan varrella jotain, mitä voisi käydä katsomassa tai missä voisi vierailla. Eri matkakohteista voi laatia vaikka todo-listan, jota voi täydentää vuosien varrella.